Het Internationaal Barok Festival Zutphen vindt in de zomer plaats van 10 tot en met 14 juli 2024. Voor dit festival zoekt sopraan Johannette Zomer koorzangers die samen het ‘Koorlab’ vormen. Een projectkoor met laagdrempelige, maar ook uitdagende projecten. Dit allemaal onder leiding van professionals zoals dirigenten Klaas Stok, Else te Lindert en Rob Vermeulen.

Begin het nieuwe jaar goed met workshops in januari door Klaas Stok en met koordirectie leerlingen van dirigent Rob Vermeulen ter voorbereiding van het Barok Festival. Repetities onder leiding van Elske te Lindert staan gepland eind juni en begin juli. De Zomer Academie Zutphen van sopraan Johannette Zomer organiseert elke twee jaar een vijfdaags Festival. In 2024 vindt de vierde editie plaats en is het festival hernoemd naar Internationaal Barok Festival Zutphen (IBFZ). De IBFZ is een meerdaags educatief muziekevenement met masterclasses, presentaties, workshops, lezingen en concerten op verschillende meestal overdekte plaatsen in de historische binnenstad van Zutphen.

Daarnaast is de organisatie om alles in goede en soepele banen te leiden nog op zoek naar uitbreiding van hun vrijwilligersteam. Het gaat om werkzaamheden rondom alle concerten en masterclasses, maar ook in de periode ervoor kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Je kunt zelf aangeven welke dagen en tijden je beschikbaar bent.

© Foto: Internationaal Barok Festival Zutphen