De bouw van het nieuwe Kompaan College in Vorden is gestart. En die bijzondere mijlpaal is vrijdag gevierd met de onthulling van het bouwbord. De onthulling werd gedaan door een aantal leerlingen, directeur van de school Roos Willemsen en wethouder Onderwijshuisvesting Wilko Pelgrom.

Met de nieuwe school voor voortgezet onderwijs (VO) die naar verwachting na de jaarwisseling 2024/2025 de deuren opent, biedt de gemeente Bronckhorst een mooie toekomst voor het voortgezet onderwijs in de gemeente. Omdat de huidige schoolgebouwen zeer verouderd zijn, is er in 2018/2019 gestart met een onderzoek naar de levensvatbaarheid van een nieuwe school, hoe de nieuwe school in Vorden het beste vormgegeven kon worden en wat de meest geschikte locatie is. Dat gebeurde in nauw overleg met de school, de sport en een tandemgroep van inwoners van Vorden en andere betrokken partijen. In 2020 resulteerde dat in een voorstel aan de raad voor de bouw van de nieuwe school op de Almenseweg waar straks 350-400 leerlingen les krijgen in een duurzaam en modern gebouw.

Het was zeker geen gemakkelijk besluit voor de buurt, omdat hun directe woonomgeving verandert. ”Daar hebben wij begrip voor en we voerden vele overleggen met hen, zij dachten mee en daarmee zijn de plannen verbeterd” aldus de gemeente Bronckhorst.

© Foto: gemeente Bronckhorst