Het festivalseizoen is vrijdagavond afgetrapt met de start van het driedaagse festival Startschotgala in Lichtenvoorde. De festivalgangers trotseerden de eerste dag kou, wind en sneeuw om aanwezig te zijn op het festival, zo bericht REGIO8.

De organisatie heeft eerder deze week maatregelen genomen tegen de kou, zo zijn de tenten deels dichtgemaakt en riepen ze op om warme kleding aan te trekken. Ook werd er GlüNozem geschonken en was het mogelijk om je op te warmen bij vuurkorven die op het terrein stonden. Daarnaast werd donderdag bekendgemaakt dat de festivaldoop op het terrein niet door zou gaan vanwege blauwalg in het water. In de twee tenten die op het festivalterrein staan, de Megatent en de Undercovertent, treden alle drie de dagen verschillende artiesten op. Onder meer Anouk, Kraantje Pappie, tributeband Colplay en FeestDJRuud waren vrijdagavond aanwezig.

Ondanks het slechte weer waren de festivalgangers blij om weer op een festival te zijn. “Ik ben heel erg blij dat ik na de coronaperiode weer op een festival ben”, geeft een van hen aan. Ook de artiesten vonden het fijn weer te mogen spelen. “We hebben de afgelopen maanden wel kunnen spelen, maar niet zo’n groot festival”, geeft Niels Geusebroek van de tributeband Coldplay aan. “Hier moet je naartoe werken, dit voelde weer als vanouds.”

Foto: REGIO8