Wat vertellen gedichten jou? Waarom zou je poëzie lezen? Lidewijde Paris laat op donderdagavond 24 februari aan het publiek van de Bibliotheek in Lochem zien hoe belangrijk, mooi en interessant poëzie kan zijn. Maar ook vertelt Lidewijde hoe een gedicht wordt gemaakt en waarom sommige gedichten klassiek worden en het andere gedicht wordt vergeten.

Schrijfster en journalist Lidewijde Paris studeerde Nederlandse taal en literatuur aan de Universiteit Utrecht. Na 25 jaar boekenvak startte ze in 2016 met De Lees!ambassade en schreef ze het populaire boek ‘Hoe lees ik?’ en er volgden nog meer succesvolle titels. Lidewijde reist door heel Nederland met leuke lezingen en workshops. In 2021 werd ze genomineerd voor de Jan van Luxemburg Prijs, een prijs voor de bevordering van leesplezier.

Het boek ‘Gedicht is ook maar een ding’ van Lidewijde kwam uit in 2021. In dit boek neemt ze jou op enthousiaste manier mee op ontdekkingstocht door de Nederlandstalige poëzie. Wie dit boek leest, gaat meer van poëzie begrijpen, (her)leest veel beroemde gedichten en ontmoet onbekende dichters en vergeten of onbekende gezichten.

Foto: PR Lidewijde Paris