Lochem krijgt er 2 bruggen bij. Deze worden onderdeel van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek-A1. Provincie Gelderland organiseert een namenwedstrijd voor deze bruggen. Iedereen kan tot en met 12 november 2023 mooie, leuke, creatieve en originele suggesties indienen.

Er komt een boogbrug over het Twentekanaal. Deze is voor auto’s, motoren, bussen, vrachtwagens en tractoren. Daarnaast komt er een voetgangers- en fietsersbrug van en naar het NS-station. Beide bruggen krijgen een eigen naam. De provincie wil daar graag de inwoners bij betrekken en nodigt iedereen uit om aan de namenwedstrijd mee te doen. De namen worden vereeuwigd op de bruggen. Medio 2025 zijn de nieuwe provinciale weg en beide bruggen open voor verkeer. Via deze website kan iedereen ideeën insturen. Hier zijn ook de voorwaarden en spelregels te vinden. Meedoen kan tot en met zondag 12 november 2023.

Een deskundige jury uit Lochem zal uit alle inzendingen 3 namen voor elke brug selecteren. Vervolgens mogen de inwoners van Lochem daarop stemmen. De naam met de meeste stemmen wint en wordt vereeuwigd op de brug. Zo krijgt elke brug een eigen naam. Begin december 2023 worden de winnende namen bekend gemaakt.

© Foto: Gemeente Lochem