Tussen kerst en oud en nieuw kunnen kinderen én volwassenen in het Jansstheater in Lochem genieten van ‘Mijn kleine zeemeermin’, een mini-opera over de onmogelijke liefde van de jongeman en de zeemeermin. Hun hele leven blijven ze elkaar zoeken, tevergeefs lijkt het. Totdat er iets onvoorstelbaars gebeurt.

In deze eigentijdse bewerking van het sprookje van Andersen spelen verlangen, hartstocht en het zoeken naar een identiteit een grote rol. Het verhaal wordt verteld door de ogen van de man, die terugblikt op zijn leven en de liefde opnieuw beleeft. ‘Mijn kleine zeemeermin’ is een adembenemende voorstelling waarbij kinderen het verhaal van de personages dansen. Tegelijkertijd spelen acteurs de hoofdrollen en vertolken zangers de gevoelens van de personages.

Theatermaker Willem Westermann bewerkte het oorspronkelijke sprookje van Andersen tot een geraffineerd muzikaal spektakel, met sfeervolle muziek van componist Karel Tadema en wervelende dans van choreografe Veroniek Vreugd. De productie is in samenwerking met Dansstudio PopUp uit Lochem.

© Foto: Zwarte Zwaan Producties