De Nederlandse en Duitse grensregio’s gaan intensiever samenwerken op het gebied van droogte. Dat hebben Waterschap Rijn en IJssel, de provincie Gelderland en Noordrijn-Westfalen met elkaar afgesproken. Dit schrijft Omroep Gelderland.

Op het gebied van hoogwater en waterkwaliteit vindt er al intensief overleg tussen beide regio’s plaats. Nu komt daar dus de droogte bij. Water kent geen grenzen. Rivieren en dijken lopen door over de grens. Een heftige regenbui of dijkdoorbraak in Duitsland kan dus gevolgen hebben voor Nederland en andersom. Met het oog op het steeds sneller veranderende klimaat, vinden de deelnemers het het belangrijk nog intensiever samen te werken. “Rivieren en dijken kennen geen grenzen, klimaatverandering ook niet. Samen kunnen en willen we meer bereiken, aldus dijkgraaf Hein Pieper.

Het gesprek vond plaats tussen Ursula Heinen-Esser, minister van Milieu van Noordrijn-Westfalen, gedeputeerde Peter van ’t Hoog van de provincie Gelderland en dijkgraaf Hein Pieper van waterschap Rijn en IJssel.