Arja te Brake, Wilco Giesen, Hans te Lindert, Lorenzo Scheening, Meindert Nap en Marlie Vaags. © Foto: gemeente Aalten

Vanaf 3 april wordt er gedurende 12 weken Frame Running training gegeven bij atletiekvereniging AVA ’70 in Aalten, onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Frame Running is een sport die wordt beoefend op een frame met drie wielen, een zadel, stuur en borststeun. Deelnemers gebruiken hun voeten om vooruit te bewegen, waardoor ze kunnen lopen of zelfs rennen. Als wandelen meer de voorkeur heeft, kunnen deelnemers tijdens de trainingen ook kennismaken met een alinker (loopfiets).

De sport is relatief nieuw in de regio, alleen bij Archeus in Winterswijk worden al trainingen met alinkers (loopfietsen) en framerunners gegeven. En dit blijkt succesvol, de sport is geschikt voor een breed scala aan leeftijden, van jongeren tot ouderen, die te maken hebben met een lichamelijke beperking, zoals spierziekten of niet-aangeboren hersenletsel. Zelfs als men een beperkte handfunctie heeft, kan men nog steeds deelnemen aan Frame Running.

De introductie van Frame Running in Aalten benadrukt het belang van vitaliteit en beweging voor alle inwoners in gemeente Aalten, ongeacht hun fysieke beperkingen. En precies dat is een groot goed in het beweeg-sport- en leefstijlakkoord van de gemeente Aalten en samenwerkingsverband Achterhoek in Beweging.