© Foto: RTV Ideaal (archief)

Hoewel het nog even duurt tot de Halse Dag plaatsvindt, zijn de voorbereidingen al in volle gang. Vorig jaar trok dit jaarlijkse evenement meer dan 3.000 bezoekers en stonden er meer dan 60 streekkraamhouders. Iets wat het bestuur van de Halse Dag dit jaar hoopt te overtreffen met het thema: Heel Halle Bakt. De organisatie is onder andere op zoek naar baktalenten.

Naast de altijd populaire streekmarkt is er dit jaar nog een publiekstrekker: Een heuse bakwedstrijd voor jong en oud. De categorieën waarin er gebakt kan worden is: gebak en koek. Voor volwassenen en kinderen zijn er leuke prijzen in de wacht te slepen. Aanmelden voor de bakwedstrijd kan via de website van de Halse Dag. Vorig jaar werd een record gevestigd en bezochten meer dan 3.000 bezoekers deze Halse streekmarkt. En niet zomaar, want er stond een grote diversiteit aan (streek)kraamhouders. Van heerlijke foodtrucks met gerookte paling, vers fruit en lokaal ijs, kraampjes met handgemaakte sieraden, kleding en tassen tot aan persoonlijke cadeautjes en een grote kraam met allemaal Bruder speelgoed.

Volgens Erna Venneker, die in het bestuur zit en aanspreekpunt is voor de standhouders, stromen de eerste aanmeldingen al binnen. “Van de vorige editie weten we nog goed dat het rond deze tijd al storm liep. Standhouders die graag een kraampje of een eigen standplaats willen, kunnen zich nu al via onze website aanmelden. Met het thema rondom bakken, nodigt dit uit tot nog meer variatie zoals kramen met bakproducten of iemand die bak- of kookworkshops geeft”, vertelt Venneker.