Gemeente Lochem heeft een nieuwe subsidie als steun in de rug voor huiseigenaren van oudere huizen die hun woning beter willen isoleren. De subsidie is bedoeld voor huizen van minimaal dertig jaar oud. Het bedrag kan oplopen tot maximaal 2500 euro per woning.

Isoleren van de woning helpt om het gasverbruik, en dus de energierekening, te verlagen. Dankzij betere isolatie verbruiken huizen minder energie. Vaak is het comfortabeler wonen in een huis waar dankzij die betere isolatie de temperatuur minder schommelt. De gemeente Lochem steunt huiseigenaren die energie willen besparen met een nieuwe subsidie. De subsidie is bedoeld om matig of slecht geïsoleerde huizen, energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld met vloer- of dakisolatie of met het aanbrengen van dubbel glas. Deze subsidie kunnen huiseigenaren combineren met andere subsidies. Voor de toekomst is het nodig dat woningen beter geïsoleerd zijn. In 2050 moeten alle gebouwen van het gas af zijn.

Deze subsidie kan worden aangevraagd als de aanvrager eigenaar is van het huis, en de WOZ-waarde van de woning was niet hoger dan 432.000 euro op 1 januari 2022. Verder moet de uitvoering van de isolatiemaatregelen na 1 januari 2023 zijn begonnen. Huizen die gebouwd zijn na 1994 komen niet in aanmerking. Aanvragers die aan de voorwaarden voldoen kunnen 20% subsidie krijgen, tot maximaal 500 euro. Huishoudens die, afgelopen jaar, een inkomen lager dan 60.000 euro hadden kunnen 50% subsidie ontvangen, tot maximaal 2.500 euro. Op de website van de gemeente Lochem kunnen woningeigenaren meer informatie vinden en de subsidie aanvragen.

© Foto: Gemeente Lochem