Berkelland heeft een actief beleid rond vrijkomende agrarische gebouwen (VAB). Zoals eerder aangekondigd gaat Berkelland de subsidieregeling Groen voor Rood weer openstellen. Dit stimuleert de sloop van onder andere schuren die niet meer worden gebruikt en in verval raken. Tegelijkertijd wordt er natuur en/of landschap aangeplant. Ook de bestaande subsidieregeling voor sloop van overtollige gebouwen in het buitengebied is onlangs verruimd.

“De Groen voor Rood-regeling verfraait ons coulisselandschap. De verruiming van de sloopregeling zorgt ervoor dat ook eigenaren van verenigings-/scoutinggebouwen of veldschuren subsidie kunnen krijgen. Alles om ons prachtige buitengebied nog mooier en groener te maken” aldus wethouder Arjen van Gijssel. De succesvolle subsidieregeling uit de periode 2009-2014 is nieuw leven ingeblazen.

De huidige regeling wordt verruimd. Eigenaren van solitaire gebouwen, zoals gebouwen voor verenigingen en veldschuren, kunnen nu ook deelnemen aan deze subsidieregeling. De overige voorwaarden vanuit de huidige regeling blijven gelden. Er is maximaal 150.000 euro beschikbaar voor deze regeling. Een aanvraag voor de Groen voor Rood-regeling kan na de zomer worden gedaan via de website van de gemeente Berkelland.

© Foto: RTV Ideaal