In de sneeuw van het Italiaanse skigebied Val di Sole heeft veldrijder Joris Nieuwenhuis uit Zelhem zondag voor het eerst in zijn carrière een wedstrijd in de strijd om de wereldbeker gewonnen. Eerder dit seizoen won de Achterhoeker ook al een Superprestige-wedstrijd.

Nieuwenhuis wist na de start gelijk weg te rijden bij de rest van het deelnemersveld en reed daarna in zijn eentje naar de winst. Op een besneeuwd parcours wist de Zelhemmer onder andere de Belg Eli Iserbyt, de huidige leider in de Wereldbeker, en Europees kampioen Michael Vanthourenhout, ook uit België, achter zich te houden. De rijder van team Baloise-Trek Lions finishte ruim een minuut voor de nummer twee Victor Vandeputte.

De 27-jarige Achterhoeker is de laatste weken goed in vorm. Eind november won hij in Merksplas in België een Superprestige-wedstrijd. Het was voor het eerst in zijn carrière dat hij een ’televisiecross’ won. Begin december pakte hij gelijk zijn tweede overwinning in de Superprestige toen hij de wedstrijd in Boom, wederom België, wist te winnen. Ook wist hij dit seizoen al vier top tien noteringen in de Wereldbeker te pakken. In het algemeen klassement staat de Zelhemmer vierde.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8 (archief)