Copyright: John Voermans

Zaterdag was de officiële opening van Kakelbont, aan de Hooge Molenstraat 20 in Doetinchem. Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp verzorgde de opening. Kakelbont is de plek voor de mooiste handgemaakte items, cadeaus en unieke kunst. Deze gezellige winkel wordt gerund door mensen met een beperking die er hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Kakelbont is een bijzonder initiatief van Sharon en Nikki. Beiden hebben een lichte beperking en hun grootste wens was om zelf een winkel te runnen. Met behulp van begeleiders en vrijwilligers van zorgorganisatie Estinea is dit gelukt. De items in de winkel zijn door hen gemaakt of door collega’s van andere werk en activiteitenlocaties van Estinea.

”Door mijn lichte beperking kon ik niet makkelijk aansluiting vinden bij een dagbestedingslocatie of een gewone baan. Ik denk dat er nog veel meer mensen zijn zoals ik, die tussen wal en schip vallen. Daarom heb ik een plan gemaakt om met Estinea een winkel te openen, die gerund wordt door mensen zoals ik! Iedereen kan meedoen. Zodat iedereen de kans krijgt om dit te ervaren. Mijn motto is ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Met een beetje hulp van begeleiders en vrijwilligers natuurlijk!” aldus Sharon.

Foto: Estinea