© Foto: RTV Ideaal (archief)

Het illegale feest aan de Eldrikseweg in Laag-Keppel is voorbij. De illegale party startte in de nacht van zaterdag op zondag. Meerdere omwonenden maakten bij de politie melding van geluidsoverlast, die daarna ter plaatse ging en in kaart bracht hoe groot de groep aanwezigen was. Het bleek te gaan om 100 tot 150 bezoekers.

Met een politiehelikopter werden de bezoekers verzocht te vertrekken. Aan die oproep werd gehoor gegeven. Rond 10.30 uur liet de politie weten dat iedereen de feestlocatie had verlaten. Voor omwonenden kwam daarmee een einde aan een onrustige nacht. Zij laten aan Omroep Gelderland weten dat ze veel last hebben gehad van de muziek.

De gemeente Bronckhorst noemt het illegaal georganiseerde feest aan de Eldrikseweg vervelend. “Het feest heeft flinke geluidsoverlast veroorzaakt. Dat is erg vervelend geweest voor mensen in de omgeving en dat snappen wij”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “De politie heeft ze opgroepen te vertrekken, dat is inmiddels gebeurd en rustig verlopen.”

De boerderij waar het feest gehouden werd, was onlangs al eerder in het nieuws. Op het boerenerf werd namelijk sprake van een vermoedelijke wietkwekerij. Een Nijmeegse vrouw moest opdraaien voor de energiekosten, terwijl ze daar niets mee te maken had. Ze werd slachtoffer van identiteitsfraude.

© Foto: RTV Ideaal