© Foto: SportID / Rozegaarde

Woensdag vond de spetterende opening plaats van de vernieuwde glijbanen in Zwembad Rozengaarde aan de Bezelhorstweg in Doetinchem. Wethouder Patrick Moors opende geheel in stijl, onder het toeziend oog van de allereerste bezoekers, de vernieuwde glijbanen. De ‘Blue Snake’ is volledig vervangen door een nieuwe glijbaan met avontuurlijke thema’s in licht en geluid. Bovendien scoor je extra punten door de LED-touchpoints te raken. De ‘Rainbow Ride’ is voorzien van een snelheidsmeter. Hierdoor kun je niet alleen zien wat je beste tijd is, maar ook wordt gemeten hoe hard je precies gaat.

Beide glijbanen zijn voorzien van een snelheidsmeter, de tijd wordt weergegeven op een scorebord. Eén van de glijbanen is bovendien uitgerust met een multimediasysteem voor een spectaculaire beleving voor het hele gezin. Door een keuze te maken uit één van de zes thema’s worden de licht- en geluidseffecten aangepast voor een ultieme ervaring. Naast beleving is er ook gedacht aan het verduurzamen van de glijbanen. Door het aanbrengen van een isolatielaag aan de buitenkant van de glijbanen wordt er een CO2 uitstoot gereduceerd van maar liefst 24.000 kg per jaar. En beide glijbanen zijn uitgerust met een speciaal start- en stopsignalisatiesysteem. Dat betekent dat iemand pas kan starten, zodra zijn of haar voorganger daadwerkelijk beneden is.

Bij een nieuwe glijbaan hoort natuurlijk een nieuwe naam. Tot en met donderdag 29 februari kan iedereen bij Zwembad Rozengaarde de nieuwe naam indienen. De winnaar wordt in maart bekend gemaakt. Deze winnaar wint een jaar lang gratis zwemmen.