© Foto: RTV Ideaal (archief)

De provincie Gelderland werkt aan de realisatie van de N346 Schakel Achterhoek-A1. Naast de nieuwe provinciale rondweg krijgt ook het stationsgebied van Lochem een metamorfose. De fietsstallingen bij het station zullen naar de westkant (linkerkant) van het stationsgebouw verplaatst worden. Zo sluit de fietsstalling aan op de nieuwe fiets- en wandelbrug, de Ampsense Knoop.

De autoparkeerplaatsen gaan naar de oostkant (rechterkant) van het stationsgebouw. Om dit uit te voeren worden de fietsenstalling en ook de fietskluizen in verschillende fasen verplaatst. In de week van 11 maart verwijdert de provincie Gelderland 3 rijen van de fietsenstalling en verplaatsen ze de bestaande fietskluizen richting het stationsgebouw. Bezoekers van de fietsenstalling worden ter plekke op de verhuizing gewezen. In een later stadium staan de andere 3 rijen en de parkeerplekken voor auto’s op de planning.

In de week van 4 maart verwijdert de gemeente Lochem alle fietsen die geen eigenaar meer lijken te hebben. De fietsen worden afgevoerd naar het recycleplein van Circulus op Aalsvoort in Lochem.