© Foto: RTV Ideaal

De gemeente Berkelland en ProWonen willen versneld het aanbod sociale huurwoningen uitbreiden. ProWonen en de gemeente tekenen hiervoor binnenkort een intentieovereenkomst. Daarmee voldoet het college van de gemeente Berkelland aan de opdracht van de gemeenteraad van eind mei 2023 locaties te zoeken waar snel sociale huurwoningen te realiseren zijn.

De woningen worden gebouwd op Leusinkbrink-Noord in Ruurlo (60-65 woningen), de Wildbaan in Borculo (20-25 woningen) en aan de Wheemerstraat in Neede (10-15 woningen). Uit het locatieonderzoek komt naar voren dat dit de meest geschikte locaties zijn voor woningbouw. In Borculo en Neede zullen de woningen blijven staan. Voor Ruurlo geldt dat op termijn gekeken wordt of en hoe de woningen ingepast kunnen worden in de nieuwe woonwijk op het Leusinkbrink.

De snel te realiseren en kwalitatief goede woningen zijn bedoeld voor reguliere woningzoekenden, statushouders en Oekraïense ontheemden. ”Met de bouw van deze woningen verlichten we de druk op de sociale woningmarkt. Dat is niet alleen goed voor het toegenomen aantal woningzoekenden. Ook mensen die reageren op bestaande woningen in het dorp, maken hierdoor meer kans. Jongeren tot 27 jaar krijgen bij een deel van de woningen voorrang” aldus directeur-bestuurder Hanke Struik van ProWonen.