Na een intensief traject is het zover: de opening van zonnepark De Baakermat in Baak. In dit nieuw aangelegde zonnepark wordt de energie van het voormalige voetbalveld van vv de Baakse Boys omgezet in zonne-energie. Op zaterdag 13 november wordt het zonnepark officieel in gebruik genomen, met een energieke openingshandeling. Ook is er een rondleiding over het nieuwe zonnepark. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Zonnepark De Baakermat ligt aan de L. Dolfingweg en heeft 5.300 zonnepanelen, waarmee jaarlijks voldoende energie opgewekt wordt om ruim 700 huishoudens van groene energie te voorzien. Met de aanleg van het zonnepark gaat de CO2 uitstoot met 1.300 ton omlaag. Het zonnepark is een initiatief van Obton GreenIPP en RRE (Remie Renewable Energy) en de gemeente Bronckhorst.

Bij het ontwerpen van het zonnepark is veel aandacht en zorg besteed aan de natuur, het aanzicht en recreatie. Zo blijven bestaande bomen en struiken rondom het park staan. De gemeente Bronckhorst legt rondom het zonnepark aanvullend groen aan. Inwoners kunnen ook profiteren van de opbrengsten uit het zonnepark. Dat kunnen zij doen door te investeren tegen een aantrekkelijk rendement. Na afloop ontvangen zij hun inleg terug. Daarnaast krijgen zij -afhankelijk van de energieleverancier- korting op hun energierekening.