De volleyballers van Active Living Orion sluiten het jaar af als ongeslagen koploper van de eredivisie. De Doetinchemmers wonnen de laatste competitiewedstrijd van 2021 zaterdagavond met 1-3 in sets van hekkensluiter RECO ZVH.

“Ik kan niks anders zeggen dan dat we een geweldige eerste seizoenshelft hebben gehad, hartstikke blij mee”, aldus een tevreden trainer Dirk Sparidans. De wedstrijd tegen de ploeg uit Zevenhuizen zag hij als een goede afsluiter. Dat zijn ploeg een set weggaf in de 1-3 overwinning (20-25, 24-26, 25-21, 20-25) deerde Sparidans niet. “Het was een vechtwedstrijd en zij kwamen met veel agressie uit de startblokken”, schetst de trainer. “Dat was mooi, dat hadden we ook wel nodig.” Orion sluit de eerste seizoenshelft af als ongeslagen koploper. Dynamo uit Apeldoorn volgt op één punt afstand, terwijl Lycurgus met vier punten afstand op de derde plek staat.

De competitie vervolgt Orion op zaterdag 8 januari met een thuiswedstrijd tegen SSS uit Barneveld. Voor het einde van het jaar wachten nog wel oefenwedstrijden tegen de Belgische teams Roeselare en Aalst. “Dat zijn twee topteams”, zegt Sparidans. “Ik vind dat serieuze wedstrijden om te kijken hoe ver we als team zijn. Er zitten geen competitieverplichtingen aan vast, maar wel procesverplichtingen.”