Active Living Orion heeft zaterdagavond de topper tegen Abiant Lycurgus gewonnen. In de eigen Topsporthal waren de volleyballers uit Doetinchem met 3-1 in sets te sterk. Dat meldt REGIO8.

Na de Europese overwinning op Polonia London was Lycurgus de tweede sterke tegenstander voor de Doetinchemmers in enkele dagen tijd. Orion liep in de eerste set uit naar een grote voorsprong en won uiteindelijk met 25-21. In de tweede set was een lange tiebreak nodig om de ploegen te scheiden, waarbij de Groningers met 29-31 aan het langste eind trokken. Door overwinningen in de derde (25-19) en vierde (25-21) set ging Orion alsnog aan de haal met de winst.

Door de overwinning blijft Orion koploper in de eredivisie. Tegenstander Lycurgus zakt door de nederlaag naar de derde plek in de competitie. Volgende week zaterdag wacht voor de Doetinchemmers opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt Talentteam Papendal naar de Topsporthal.