Dit wedstrijdseizoen wordt er voor het eerst in teams geturnd. De teams in de middenbouw-competitie strijden alleen om een podiumplek per team. In de bovenbouw kan er zowel als team gewonnen worden en als individu.

In de eerste ronde kwamen Jildou, Jitske, Noa en Maudi in actie in niveau 5 van de middenbouw. Samen met twee turnsters van Achilles vormden zij een succesvol team, ze eindigden dan ook op de 1e plaats. In de andere baan turnden Diede, Dewi, Marit, Emme en Bente bij de bovenbouw supplement G. Ook hier een 1e plaats als team. Individueel won Diede ook nog het goud en Bente het zilver.

Tijdens de tweede ronde kwamen Kim en Syenna in actie in supplement G. Helaas moest Isis deze wedstrijd aan haar voorbij laten gaan door een blessure. Ondanks het gemis van Isis wist dit team, samen met Anouk van Achilles een tweede plaats te behalen. Kim ging er zelfs individueel met een gouden medaille vandoor.

In de derde ronde was het tijd voor het bovenbouw supplement F: Silke, Louke, Ilse, Calijn turnden hierin samen met Yulia van Achilles. Als team behaalden zij een zilveren medaille. Silke mocht nog een keer op het podium plaatsnemen want in het individuele klassement haalde zij een bronzen medaille. De laatste ronde was voor het team in niveau 5. Met gezonde spanning begonnen zij goed aan de wedstrijd. Elize kon helaas niet mee doen vanwege een blessure. Lise, Nova, Minke, Suus en Evi behaalden een tweede plaats.

Trainsters Mandy en Mijke hebben de teams goed in vorm gehouden tijdens de coronaperiode.
Veel ouders hebben zich ingezet om deze wedstrijd door te kunnen laten gaan. Lynn en Chayenne zullen 4 december in actie komen in Didam. In januari turnen de teams de tweede plaatsingswedstrijd.

Foto: Mandy Mennink