In een kolkende Topsporthal heeft Active Living Orion woensdagavond de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup verloren. De Griekse topclub Panathinaikos, dat in Doetinchem werd gesteund door tientallen fanatieke supporters mét fakkels, was met 1-3 in sets te sterk.

“De kruitdampen zijn nog aan het wegtrekken”, zag trainer Dirk Sparidans na afloop van de verliespartij. “Een mooie wedstrijd, maar ik ben wel teleurgesteld in het resultaat.” Orion greep de eerste set (27-25), maar in de tweede set bleek de Griekse opponent al een stuk sterker (23-25). De Zuid-Europese landskampioen won de derde set, ondanks een veerkrachtig Orion, met 21-25. De vierde set ging gelijk op, maar uiteindelijk trok Panathinaikos aan het langste eind. “Het is mooi dat we dichtbij zitten”, zegt libero Mats Bleeker over het krachtsverschil. “Het is alleen jammer dat we het steeds net niet kunnen afmaken, behalve in de eerste set, maar het is wel supergaaf om te spelen.”

De return wordt woensdagavond 25 januari gespeeld in Athene. Orion moet dan met minstens twee sets verschil winnen om zicht te houden op een plek in de halve finale. Waar de tientallen Grieken in Doetinchem al voor een aardige sfeer zorgden, verwacht trainer Sparidans bij Panathinaikos al helemaal een heksenketel: “Dat is typisch voor de Griekse hartstocht. Ik heb als speler tegen alle topclubs in Griekenland gespeeld, dus ik weet precies wat ons te wachten staat.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8