De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een van de zeven nieuwe Doortraproutes in Gelderland te testen. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer. Mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten.

De Doortraproutes worden gemaakt in opdracht van provincie Gelderland. Om te checken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren, vraagt de Fietsersbond oudere fietsers om de route te fietsen en er hun mening over te geven. fietsers kunnen de nieuwe Doortraproutes testen in Arnhem, Doesburg, Doetinchem, Epe, Oost Gelre, Overbetuwe en Putten. Onder de testfietsers verloot de Fietsersbond per route een cadeaubon van 20 euro. En ze nodigen fietsers uit om met uw familie, vrienden of bijvoorbeeld uw fietsclub te fietsen. Niet alleen gezelliger, maar hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de routes straks zijn.

In de periode van 7 tot 18 april 2022 organiseert de Fietsersbond meerdere testdagen. Aanmelden of meer informatie verkrijgen kan via www.fietsersbond.nl/testfietsen.

Foto: Fietsersbond