Afgelopen zaterdag, 7 januari 2023, vierde Nelly Swienink-Boersbroek haar 102e verjaardag in het woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo, waar ze nu ruim twee jaar woont. Daarmee is ze de ena oudste bewoonster van de Bleijke, zo meldt het Contact. Eerder deze week werd geschreven dat ze de oudste bewoonster van het verzorgingshuis zou zijn, maar dat was een fout. Daarmee is Dina Bilderbeek-Scholten (105) nog altijd de oudste bewoonster ooit.

Nelly groeide op in Terborg en woonde het grootste deel van haar leven in Varsseveld. Samen met haar man Hendrik Jan, overleden in 2001, kreeg ze een zoon en een dochter en zijn er inmiddels vijf kleinkinderen en maar liefst negen achterkleinkinderen. Veel over haar leven is te lezen in het boek “Morgen gaat het beter” van Humberto Tan, die mensen ouder dan honderd jaar portretteerde en die ook bij haar op bezoek is geweest in de Bleijke. Daarin vertelt ze onder meer over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over gezellige jeugdherinneringen zoals schoolreisjes vanuit Terborg. Nu geniet ze op De Bleijke, waar ze nog steeds actief vrijwilliger is. Nelly is nog steeds blij met het leven, iedere ochtend als ze haar ogen weer opendoet, denkt ze: “Goh wat fijn, ik ben er nog”.

Nelly kreeg op haar feestelijke verjaardag hoog bezoek van locoburgemeester Evert Blaauw, ook de krant kwam langs. Maar de grootste verrassing voor haar was de komst van haar kleinkinderen uit Amerika en Canada, haar mooiste cadeau. 

© Foto: Luuk Stam