Politieagenten en boa’s van de gemeente Aalten doen zondag 7 mei mee aan de Zeepkistenrace van Jong Gelre Aalten. Ook nemen zij geurvaten en een ‘kantoor op wielen’ mee naar het feestterrein om in gesprek te gaan met bezoekers over thema’s als (drugs)criminaliteit en een veilig buitengebied.

De boa’s en Politie zetten zich in voor een veilige gemeente voor jong en oud. Dat doen ze onder andere door voorlichting, onderzoeken en gesprekken met inwoners. Die gesprekken met inwoners zijn heel belangrijk, want een veilige plek creëer je samen. ‘Dit keer gaan we in gesprek bij de Zeepkistenrace en niet alleen dat, we doen zelf ook mee!’, aldus een van de jeugdboa’s. Zowel de boa’s als de politieagenten van gemeente Aalten doen mee met een team. Jong Gelre is blij verrast door deze deelnemers; ‘wat ons betreft is dit een unieke kans om de politie te snel af te zijn!’ aldusbestuurslid Job Ligterink.

Tijdens de zeepkistenrace kunnen bezoekers eveneens op een ‘luchtige’ manier kennismaken met de wereld van drugscriminaliteit; in het kantoor op wielen zijn geurvaten aanwezig waardoor men letterlijk de geur van drugs kan ruiken. Ook Platform Veilig Ondernemen is aanwezig bij de zeepkistenrace. Zij geven voorlichting over een veilig buitengebied. Het buitengebied is een aantrekkelijke plek voor criminelen omdat criminele activiteiten er vaak minder zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het dumpen van drugsafval in bossen, of drugslabs en illegale hennepkwekerijen in leegstaande stallen.

© Foto: gemeente Aalten