Fietsers en bromfietsers zorgen voor onveilige situaties in de binnenstad van Doetinchem, wat reden is voor de politie om extra in te zetten op handhaving. Woensdag werden in korte tijd twaalf fietsers bekeurd die ondanks een verbod over het Simonsplein fietsten.

Fietsers zijn voor 12.00 uur en na 17.30 uur ’te gast’ in de Doetinchemse binnenstad, maar in de middag is het verboden om in het centrum te fietsen. Toch constateert de politie dat er veel overtreders zijn. “Ze lezen de borden gewoon niet, want het staat duidelijk aangeven”, zegt wijkagent Chantal Gerritsen, die woensdag aanwezig was bij de controle. Er werd een uur lang gecontroleerd op het Simonsplein, twaalf fietsers kregen een boete van zestig euro. “Het is natuurlijk vervelend dat je een boete krijgt, maar het zorgt gewoon voor onveilige situaties”, aldus Gerritsen.

De politie gaat de komende tijd vaker controleren in de binnenstad. Gerritsen hoopt dat er in de zomermaanden, als het drukker wordt, daardoor minder wordt gefietst in het centrum. “Met name in de zomer als de terrassen open zijn zorgt het voor gevaarlijke situaties met spelende kinderen en horecapersoneel”, aldus de wijkagent. “Mensen moeten zich er bewust van worden dat het niet kan, het zorgt voor onprettige en onveilige situaties. Daar gaan we dus zeker vaker tegen optreden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)