Agent Toon, een welbekende naam in de Achterhoek. Het gaat om Toon Ruiken, een officier van Dienst Politie. Komende donderdag neemt hij afscheid van zijn politiewerk en gaat nog drie dagen in de week als particuliere beveiliger op pad. Toon is vooral ook bekend van de boerenacties die de laatste tijd plaatsvonden. Hij reisde onder meer mee naar Den Haag om daar alles in goede banen te leiden.

Vijfenveertig jaar lang heeft Toon bij de politie gewerkt, waarvan 12 jaar bij de recherche in Zutphen. Daarna is hij verder de Achterhoek ingetrokken om daar aan de slag te gaan. Toon heeft als Officier van Dienst veel meegemaakt, waaronder en lekkende mestsilo in Aalten wat in 2017 plaatsvond. Daardoor gingen miljoenen liters mest verloren. Ook een explosie van een woning in Didam waarbij beide ouders om het leven kwamen. Beide kinderen hadden op dat moment voetbaltraining en raakte ineens hun ouders kwijt.

Vanaf 1 januari is agent Toon niet meer te zien in zijn politie uniform. Met pensioen gaat de politieman nog niet, maar maakt wel gebruik van een regeling om vervroegd te stoppen.

© Foto: RTV Ideaal / Jaimy Buunk