20:10 uur – Verslaggever Bart van der Meij gaat van Zwiep naar Laren en als laatst naar het gemeentehuis in Lochem. Tot 21:00 uur hebben we nog informatie en bijdrages. Kort na 21:00 uur zullen de eerste stellingen bekend worden gemaakt. Op de landelijke televisie zal na 21:00 uur ook alles live te volgen zijn.

19:10 uur – Ook in Keijenborg wordt nog volop gestemd. Zowel hier als bij De Beemd in Lochem is het zo druk dat stemmers in de rij staan te wachten.

18:20 uur – Thea Lusink is in Halle en bij de Korenaar in Halle om daar een gezin te interviewen. Tot 21:00 uur houden we je op de hoogte via Radio Ideaal.

17:15 uur – Op de markt in Lochem zijn Nicole en Jikkie ook diverse stemmers tegengekomen. De ondervraagden vinden het allemaal belangrijk om een stem uit te brengen en roepen een ieder dan ook op dit nog te doen.

15:15 uur – Thea is aangekomen bij basisschool Het Hoge in Vorden en zal een aantal stemmers en de juffrouw van groep 8 vragen om een reactie. Dit allemaal te beluisteren via Radio Ideaal.

© Foto: RTV Ideaal / Thea Lusink

15:00 uur – De live uitzending is begonnen. Tot vanavond 21:00 uur houden we de luisteraar via Radio Ideaal op de hoogte met interviews en bijdrages van verslaggevers Thea, Jikkie, Nicole en Bart. Van 15:00 tot 18:00 uur zal Jeffrey van Londen te horen zijn. Van 18:00 tot 21:00 uur zal collega dj koos Zijp er zijn.

© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

14:45 uur – Het stembureau in het gemeentehuis in Lochem heeft een veelbelovende opkomst. Reeds 625 stemmers. Dat getal werd bij de gemeenteraadsverkiezingen pas tegen de avond gehaald.

© Foto: RTV Ideaal / Jikkie van der Giessen

11:55 uur – Achterhoekers stemmen voor het eerst op centraal station in Doetinchem. Voor de allereerste keer was het mogelijk om te stemmen op het centraal station in Doetinchem. Vanaf 7:00 uur woensdagochtend konden inwoners terecht in het gebouw van stationswinkel Alexsander.

© Foto: REGIO8

7:30 uur – In de gemeente Bronckhorst zijn 27 stembureaus. In de gemeente Lochem is het aantal stembureaus iets lager, op 23 plekken kan er worden gestemd. De gemeente Berkelland heeft 29 stembureaus. Tot vanavond 21:00 uur kan er een stem worden uitgebracht.

© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

6:35 uur – Wie vroeg het vakje wilde inkleuren, moest op het station in Winterswijk zijn. Daar is om 05.00 uur in de ochtend het eerste stembureau geopend. Ondanks de vroegte stonden er al mensen in de rij voor het stembureau. Een van hen was de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord. “Iedereen in Gelderland, ga lekker stemmen”, roept hij op tegenover Omroep Gelderland.

© Foto: Omroep Gelderland