Woningcorporaties IJsseldal Wonen en Viverion, huurdersverenigingen IJsseldal en De Berkelstreek en de gemeente Lochem werken samen aan een goede huisvesting en leefomgeving voor sociale huurders in de gemeente. Dinsdag werd de nieuwe prestatieafspraken getekend voor de gemeente Lochem. Hiermee spreken zij af welke activiteiten zij in 2022 gezamenlijk uitvoeren. De gemaakte afspraken zijn een voortzetting van de huidige afspraken, aangevuld met actuele onderwerpen.

“Deze samenwerking tussen de woningcorporaties en de gemeente is van groot belang. Dat daar ook de huurdersverenigingen IJsseldal en De Berkelstreek bij betrokken zijn is echt een meerwaarde. Zij weten als geen ander wat de behoefte is van onze inwoners. We hebben weer goede afspraken kunnen maken en daar ben ik blij om” aldus wethouder Robert Bosch.

Vanuit de gedachte ‘de juiste persoon in de juiste woning’ onderzoeken woningcorporaties en gemeente hoe doorstroming binnen de bestaande woningvoorraad kan worden bevorderd. Een voorbeeld van doorstroming is de verhuizing van een oudere huurder naar een gelijkvloerse woning. Daardoor komt dan een grotere woning weer beschikbaar. Nieuwbouw kan ook voor doorstroming zorgen. Op het terrein van De Detmerskazerne in Eefde worden komend jaar door IJsseldal Wonen 20 betaalbare huurwoningen gebouwd.

Foto: Gemeente Lochem