Woensdag is het nieuwe regenboogzebrapad in het centrum van Vorden door de gemeente Bronckhorst officieel geopend om te benadrukken dat iedereen omarmd wordt. Het zebrapad ligt in het centrum van Vorden, op de Dorpsstraat ter hoogte van het plantsoen voor de kerk.

De plek is een druk ontmoetingspunt met een krachtige uitstraling. ”Het is deze maand niet voor niets Achterhoek Pride maand, de maand waarin inwoners, ondernemers en organisaties zoals ook de gemeente, aandacht vragen voor inclusie en diversiteit” aldus de gemeente Bronckhorst. ”Bronckhorst is sinds 2018 regenbooggemeente, waarmee we ons actief inzetten voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en interseksuele personen.”

De Vordense ondernemersvereniging (VOV) vierde dat feestje niet mee. Zij legde de uitnodiging van de gemeente Bronckhorst om principiële redenen naast zich neer.

Beluister hieronder het hele interview met Peter Besselink in Achterhoek Totaal, het actualiteitenprogramma van Radio Ideaal.

© Foto: RTV Ideaal / Danny Teunissen