Op woensdag 28 juni opent de gemeente Bronckhorst een regenboogzebrapad in het centrum van Vorden om te benadrukken dat iedereen omarmd wordt. Het zebrapad integreert de gemeente Bronckhorst in het huidige zebrapad in het centrum van Vorden, op de Dorpsstraat ter hoogte van het plantsoen voor de kerk.

De plek is een druk ontmoetingspunt met een krachtige uitstraling. De gemeente Bronckhorst wil de opening van dit zebrapad niet ongemerkt voorbij laten gaan. ‘Het is deze maand niet voor niets Achterhoek Pride maand, de maand waarin inwoners, ondernemers en organisaties zoals ook de gemeente, aandacht vragen voor inclusie en diversiteit,’ meldt de gemeente Bronckhorst. ‘Bronckhorst is sinds 2018 regenbooggemeente, waarmee we ons actief inzetten voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en interseksuele personen.’

Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn op 28 juni van 19.00 tot 19.30 uur. Er zal ook een dweilorkest aanwezig zijn. Ulrike ter Braak, raadslid en regenboogwachter, geeft bij de opening een korte toespraak en zal samen met twee inwoners van Vorden een regenbooglint door knippen. De gemeente biedt aansluitend een regenboog waterijsje aan van ijssalon Lekker voor de liefhebbers.

© Foto: Gemeente Bronckhorst