Na 2 jaar ‘stilte’ vindt zondag 5 juni de 11de editie plaats van het gezelligste, gratis evenement, ‘Rock in Roll out’. Uit liefde voor Amerikaanse Oldtimers, motoren en maken muziek. Ongedwongen, toegankelijk voor iedereen en gratis, stonden hoog in het vaandel. In samenwerking met de horeca in Hengelo kon editie 1 van Rock in Roll out van start gaan. Nu, 13 jaar later, hebben veel bekende maar ook lokale bands de sound van de fifties door de straten van Hengelo laten galmen.

Het centrum van Hengelo Gld zal zich vullen met ronkende Amerikaanse auto’s en custom made motoren, onder het genot van live muziek tot in de avond. De hele dag is er vermaak voor kinderen in de kerktuin en zijn terrassen geopend. Stands met rock and roll kleding en jaren 50 gerelateerde artikelen, verschillende eetgelegenheden en een Old School Barber en kapster zijn aanwezig. Non stop live muziekis er dit jaar met 3 unieke podia en 4 bands.

Voor café de Zwaan, zijn de Gamble Blue Cats te bewonderen. Zij weten iedereen terug te
voeren naar de gloriedagen van de Rock and Roll. Bekend in heel Europa, zet het trio Mischief een energieke, fantastische show neer op het plein voor eetcafé Jansen en Jansen. Met verfrissende Rockabilly, Rock ‘n’ Roll en Country. Voor café De Jongens laat Betty’s Doghouse Hengelo swingen. Dit Bluesy Rockabilly trio uit Middelburg, benaderd de originele vertolking van de vroege Rock and Roll. Om 18:00 uur zal Rock in Roll out 2022 knallend worden afgesloten met dé Rockabilly band uit
Frankrijk; The Spunyboys.

Foto: RTV Ideaal (archief)