Wethouder Hans te Lindert van de gemeente Aalten heeft het startsein gegeven voor de Week van de Pleegzorg 2022. Bij atletiekvereniging AVA’70 in Aalten hing hij, samen met voorzitter Arja te Brake, op 25 oktober een spandoek op. Tijdens de Week van de Pleegzorg, van 2 tot en met 9 november, vragen de gemeente Aalten, de basisscholen én een aantal sportverenigingen in de gemeente, met een spandoek aandacht voor pleegzorg. De hoop is dat er meer pleegouders worden gevonden die kinderen voor korte of langere tijd in hun gezin op willen vangen.

Momenteel telt de gemeente Aalten rond de 35 pleeggezinnen, maar er zijn echter meer pleegouders nodig. ”Uiteraard wil je als gemeente dat kinderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Maar soms is extra hulp voor het kind en de ouders niet voldoende en moet voor kortere of langere tijd gebruik gemaakt worden van pleegzorg. Dan is het ontzettend fijn dat je een beroep kunt doen op een pleeggezin” aldus wethouder Hans te Lindert.

Van 2 tot en met 9 november is het de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor pleegzorg. In de gemeente Aalten steunen de basisscholen en vier sportverenigingen de actie door een spandoek of een affiche op te hangen en de oproep te verspreiden via nieuwsbrieven of flyers. Ook worden overal in Nederland gebouwen of markante locaties in het groene licht gezet.

© Foto: Gemeente Aalten