Vanaf 1 november 2022 start aannemer Dostal uit Vorden met de werkzaamheden aan een klein plein dichtbij de binnenstad van Doetinchem. Tussen de Wijnbergseweg / Dichterseweg en de fietsbrug bouwen zij aan het zogenaamde ‘Mispelplein’. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind januari 2023 klaar.

Fietsers en voetgangers kunnen de brug gewoon gebruiken. Wel kunnen met name fietsers tijdelijk hinder ervaren. Tijdens een aantal werkzaamheden zullen zij moeten afstappen. De rijbaan blijft tijdens de eerste fase gewoon open voor auto’s. In de tweede fase wordt de fietsoversteek naar de fietsbrug aangepast. Hierbij halen ze de scherpe bocht uit het fietspad. Omdat het fietspad de rijbaan voor auto’s kruist, moet de Wijnbergseweg/Dichterseweg ter hoogte van de fietsbrug tijdelijk worden afgesloten. Er komt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer. “Zodra bekend is wanneer de weg tijdelijk gesloten wordt, informeren wij inwoners hierover. Dit doen wij per brief aan direct omwonenden, via onze website, social media en pagina in het Doetinchems Vizier”. Laat de gemeente Doetinchem weten.

Het plein noemt de gemeente Doetinchem het Mispelplein vanwege de vorm van een Mispelbloem. Op dit plein komt een kunstwerk met gietijzeren tegels. Elk ‘bloemblad’ van het Mispelplein krijgt een eigen functie. Zo bestaat één bloemblad uit een fietsenstalling, een ander is het openbaar toilet, weer een ander is een terrasvlonder en de twee laatste bloembladen zijn groen en ecologisch. Ook komt er een drinkwaterpunt. Op www.doetinchem.nl/stadslab is meer informatie te vinden over alle werkzaamheden in en rond de binnenstad van Doetinchem.

© Foto: Gemeente Doetichem