Wie weleens in Lochem komt tijdens de spits, weet ongetwijfeld dat het dan aansluiten is. De nieuwe rondweg moet ervoor zorgen dat automobilisten, vrachtverkeer en fietsers sneller en veiliger van A naar B kunnen rijden. Na tientallen jaren overleg is het ontwerp van de nieuwe rondweg woensdagavond gepresenteerd in Schouwburg Lochem.

In de foyer van de schouwburg staan diverse panelen met daarop allemaal schetsen en impressies van hoe de weg eruit moet gaan zien. Op een beeldscherm is een bewegende film te zien van de route van de nieuwe weg. “Ik woon naast het grote tuincentrum aan de Goorseweg en wij gaan al een paar jaar niet meer om 16.00 uur de weg op”, zegt een bewoner tegen Omroep Gelderland. “Het is gewoon niet te doen. Dus ik ben heel erg blij dat de weg er komt en het ziet er heel mooi uit.”

Nu het ontwerp er is zou je zeggen: de schop kan morgen de grond in. “Dat gaat niet helemaal lukken”, begint Schurink zijn uitleg. “De aannemer gaat het ontwerp de komende maanden verder uitwerken en er moet met heel veel partijen overlegd worden.” In maart volgend jaar start de aanleg. Medio 2025 moet de weg klaar zijn en opengaan.

Foto: BAM / Provincie Gelderland