Meer dan tienduizend mensen bezochten afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag de tweede editie van de Christmas Fair in Vorden. Het hele terrein van Kasteel Vorden was weer het decor van gezelligheid, saamhorigheid en kerstverlichting.

“Wij hebben erg veel aan de aankleding gedaan dit jaar”, laat organisator Marijke Tiehuis weten. “Wij hebben twee kilometer aan lampjes, de ondernemers hebben ook veel werk gemaakt van hun standjes.” De voorbereidingen waren volgens Tiehuis een flinke opgave, mede door het koude weer: “Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn wij bezig geweest, maar als het dan eenmaal staat zijn wij blij.” Dat het terrein van kasteel Vorden sfeervol is aangepakt, vinden ook de bezoekers.

Ook de ruim tachtig standhouders kijken tevreden terug op de tweede editie. “De sfeer zit er lekker in, iedereen heeft zin in kerst”, zegt een standhouder. “Het is erg gezellig, glühweintje er bij.” Het valt Tiehuis op dat de traditionele kerstdecoraties een terugkeer maken. “Mensen willen warmte in huis, veel terug naar de traditionele kleuren”, licht de organisator toe. “Veel goud, bordeauxrood, lampjes en kaarsjes.”

Volgens Tiehuis hebben maatschappelijke ontwikkelingen een rol in de kersttrends. “Trends zijn altijd een heen en weer gebeuren, dat gaat op en neer”, verklaart de organisator. “De energietarieven, de oorlogen en de verkiezingen. Mensen willen weer wat gezelligheid in huis, en daar doen ze veel voor.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8