Sinds een jaar is de oprichting van de Stichting TaalContact Borculo een feit. Wat 6 jaar geleden begon als een initiatief van Bennie Stegeman om niet-Nederlandstalige inwoners van Berkelland te begeleiden bij het leren spreken, begrijpen, schrijven en toepassen van de Nederlandse Taal is nu uitgegroeid tot een samenwerking die ook ten doel heeft gesteld om de integratie in de samenleving te bevorderen.

Naast dat stichting altijd plaats heeft voor taalvrijwilligers, zijn ze ook op zoek naar een betrokken penningmeester. Vanwege privé omstandigheden zal Bennie Stegeman terugtreden als voorzitter. Martin Geesing zal hem opvolgen als voorzitter. Sylvia Franck is secretaris en de rol van penningmeester ligt klaar voor een enthousiaste vrijwilliger.

De bijeenkomsten zijn tijdelijk gehuisvest in De Instuif, totdat de stichting weer gebruik kan maken van de locatie in de bibliotheek in Borculo. Tijdens de bijeenkomsten drinken de taalvrijwilligers eerst gezamenlijk een kopje thee of koffie en daarna gaan ze allerlei taaloefeningen doen. Eén op één of in een werkgroepje, al dan niet thematisch. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Materialen van TaalContact of van de bibliotheek. Ook worden er soms bezoeken afgelegd aan bedrijven en instellingen of wordt er een wandeling gemaakt. Naast samenwerking met diverse Berkellandse organisaties, het Taalhuis van Bibliotheek Oost Achterhoek is er ook een goede samenwerking met afdeling Vluchtelingenwerk van gemeente Berkelland.

© Foto: Jaime Lebbink