Het college van B&W van de gemeente Oude IJsselstreek wil meewerken aan de transformatie van de Sint Martinuskerk in Etten naar een Multifunctioneel en Cultureel Centrum (MECC) en bepaalde horeca-activiteiten. De stichting Erfgoed Martinuskerk Etten heeft een verzoek voor deze ontwikkeling ingediend bij de gemeente.

De stichting wil de kerk, een rijksmonument, een nieuwe, toekomstbestendige invulling geven. Ze wil de sociale en maatschappelijke functie behouden in een nieuwe vorm. Door het concentreren van diverse sociale- en maatschappelijke functies draagt de kerk straks bij aan de leefbaarheid van Etten. De beslissing is genomen na zorgvuldige overwegingen van verschillende belangen. Tijdens twee informatiebijeenkomsten bleek dat het verenigingsleven in Etten de ontwikkeling ondersteunt. De Sint Martinuskerk is van oudsher een centrale ontmoetingsplek in Etten.

De gemeente kijkt uit naar de realisatie van dit ambitieuze project. Het kan een waardevolle bijdrage leveren aan de leefbaarheid en het culturele leven van Etten. Met de transformatie van de Sint Martinuskerk naar een Multifunctioneel en Cultureel Centrum wordt een belangrijke stap gezet naar een bloeiende toekomst voor dit historische gebouw en de gemeenschap.

© Foto: Ziko van Dijk