Onder toeziend oog van duizenden mensen is de pakjesboot gearriveerd in Doetinchem, de goedheiligman kwam met zijn pieten aan op de Bleek onder begeleiding van luid gezang van vele kinderen. Of het feest door kon gaan was nog maar de vraag naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen. Aldus REGIO8

“Het is wel even spannend geweest of het door kon gaan omdat we ook niet precies wisten wat er gezegd ging worden bij de persconferentie”, laat burgemeester Mark Boumans weten. “De premier heeft gezegd dat de burgemeester bepaald of Sinterklaas mag komen en voor mij was het duidelijk: Sinterklaas komt hier aan. Er zijn duizenden kinderen die daarop rekenen en we doen het netjes en veilig en dat is prima gelukt.” De Sinterklaasintocht in Doetinchem was al zo corona-proof mogelijk georganiseerd, waardoor de nieuwe maatregelen geen roet in het eten hebben gegooid. “We hadden al extra maatregelen gevraagd aan de organisatie en daar zijn we achteraf heel blij mee”, aldus Boumans. “Al met al was het wel wat meer werk dan normaal. Het was ook op één locatie in plaats van twee, maar het was een mooi kinderfeest en daar gaat het om.”

Burgemeester Boumans vond het jammer dat naast de intocht ook de andere evenementen moeten lijden onder de nieuwe maatregelen. Hij hoopt dat deze nieuwe maatregelen van korte duur zijn: “Ik hoop dat we snel weer door deze periode komen zodat het normale leven weer een beetje terug keert. Ik merk wel in de samenleving dat we er steeds meer moeite mee krijgen om de regels goed op te volgen.”

Foto: REGIO8