De nieuwe ‘Smaakvolle’ Routekaart, die gemaakt is voor de gemeenten Zutphen, Lochem en Bronckhorst, laat fietsers precies zien waar ze moeten zijn voor de lekkerste lokale producten. Met maar liefst 80 adressen is er altijd wel een heerlijke smaakmaker in de buurt.

In de Achterhoek zijn tal van gepassioneerde boeren, telers en producenten die met elkaar een grote verscheidenheid aan lokale producten maken. Om de bekendheid van de lokale producten en de producenten te vergroten is een kaart gemaakt voor Bronckhorst, Lochem en Zutphen. De kaart is gemaakt vanuit het programma ‘De Achterhoekse Productbeleving’, waarin de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Zutphen, Achterhoek Toerisme en een aantal andere partijen samenwerken.

De routes lopen over het knooppuntennetwerk, waardoor deze eenvoudig te volgen zijn. Naast een fysieke kaart zijn de routes ook online beschikbaar via het Achterhoek routeplatform. Ook is de Smaakvolle Routekaart gratis te verkrijgen bij VVV kantoren en de streekproducenten die op de kaart zijn vermeld.

© Foto: Gemeente Lochem