Uit een peiling van Achterhoek Toerisme blijkt dat de meerderheid van de toeristische sector in de Achterhoek positieve verwachtingen heeft voor het zomerseizoen van 2024. Ook verwacht de sector drukte tijdens Hemelvaart en Pinksteren.

‘De verwachtingen voor Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie zijn over het algemeen positief. Veel campings en hotels zijn al volgeboekt voor Hemelvaart en Pinksteren en ook de boekingen voor de zomervakantie stromen al binnen’, zegt Achterhoek Toerisme. Ruim de helft van de ondervraagde bedrijven is tevreden of zeer tevreden over de eerste maanden van het jaar of het kampeerseizoen tot nu toe. “Ondanks de natte start van het seizoen, zijn de vooruitzichten voor de rest van het seizoen positief, dat is volledig in lijn met de cijfers over de afgelopen jaren”, aldus Manuel Hezeman, directeur Achterhoek Toerisme.

Toch blijkt uit de peiling ook dat toeristen langer wachten met boeken en de weersvoorspellingen afwachten. Die natte start was vooral merkbaar bij campings, door de drassige ondergrond waren niet alle kampeerplekken beschikbaar. Toch leek de natte zomer in 2023 de campinggasten ook niet te weren, Achterhoek Toerisme bestempelde dat jaar als ‘zeer succesvol’.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8