Toneelvereniging Ontspanning Na Arbeid (ONA) speelt op zaterdagavond 25 en zondagmiddag 26 november het blijspel ‘Koningdinnedag’. Dit toneelstuk is een avondvullend damestoneel in drie bedrijven geschreven door José Kamphuis-van den Hudding.

Het stuk gaat over vrouwen die aan een hofje wonen en speelt zich een paar dagen voor Koninginnedag af. De vrouwen zijn druk om Koninginnedag versieringen te maken. In de loop der jaren is het speelplaatsje uitgegroeid tot een sociale controle plaats, waardoor geen dag hetzelfde is. “Het is heel herkenbaar en leuk”, vertelt regisseuse Gerly Nijhof in een interview bij Radio Ideaal. Tijdens de uitvoering zijn alleen contante betalingen mogelijk. “We zitten in een klein gebouw en we hebben geen pin mogelijkheid, dus voor een kopje koffie of frisje in de pauze graag contant geld meenemen.” Zaterdagavond 25 november was al snel uitverkocht. 60 personen kunnen per voorstelling komen kijken.

Kaarten voor zondagmiddag 26 november zijn nog te koop bij Eetcafé de Zonnebloem in Lochem. Als er nog kaarten beschikbaar zijn, is het ook mogelijk om zondagmiddag 26 november op locatie kaarten te kopen. Kaarten kosten 10 euro. Het toneelstuk wordt 25 en 26 november gespeeld in De Schole aan de Zutphenseweg 101 in Lochem. De voorstelling begint zaterdagavond 25 november om 19.30 uur en zondagmiddag 26 november wordt er om 14.00 uur gestart.

© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen