Tussen de stations in Didam en Winterswijk rijden zaterdag en zondag geen treinen. Het is het tweede weekend binnen een maand tijd dat er in een groot deel van de Achterhoek geen treinverkeer is.

“Het is werk dat echt noodzakelijk is”, zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. Gedurende zaterdag en zondag wordt onder meer het spoor vernieuwd rond Doetinchem. “We vervangen bijvoorbeeld de rails, de bielzen en de wissels”, aldus de woordvoerder. In het laatste weekend van september lag het treinverkeer in de Achterhoek ook al plat. “Dit soort werk wordt allemaal in grote landelijke planningen bij elkaar gebracht”, verklaart de woordvoerder. “We proberen het te plannen in nachtelijke uren. Als dat niet lukt, proberen we het in vakanties of in weekenden.”

Voor reizigers is er zaterdag en zondag vervangend busvervoer. Tussen Winterswijk en Didam worden snelbussen ingezet. “De snelbus stopt niet in Gaanderen, Doetinchem de Huet en Wehl”, laat vervoerder Arriva weten. “Tussen Didam en Terborg rijden stopbussen.” Om toegang te krijgen tot het vervangende busvervoer moeten personen beschikken over een geldig vervoersbewijs.

Foto: REGIO8