De eenmalige energietoeslag wordt in de gemeente Lochem verhoogd én verlengd met een half jaar. Ieder huishouden dat rond moet komen van een laag inkomen krijgt extra 500 euro energietoeslag. Eerder dit jaar kregen deze huishoudens al 800 euro uitgekeerd daar komt nu dus deze verhoging bij. Ook ontving de gemeente geld van het Rijk om inwoners te helpen met het verlagen van de energierekening.

Huishoudens die eerder een energietoeslag ontvingen krijgen automatisch bericht over de extra toeslag. Wanneer inwoners zich in eerste instantie niet gemeld hebben maar wel denken in aanmerking te komen dan kunnen zij zich melden bij ’t Baken via het aanmeldformulier op www.bakenlochem.nl/energietoeslag of via het telefoonnummer 0573 289290.

Het grootste deel van de mensen met een laag inkomen woont in een huurwoning. Maar er zijn ook mensen met een laag inkomen die een eigen huis hebben dat slecht geïsoleerd is. Zowel huurders als huiseigenaren kunnen een beroep doen op hulp van LochemEnergie om energie te besparen. Om in aanmerking te komen, moet minstens een achtste van het netto-inkomen op gaan aan de energierekening.

Foto: RTV Ideaal (archief)