In de week van 11 april start er een exclusief beweegprogramma speciaal voor senioren bij de tennisclub in Varsseveld.

Het beweegprogramma ziet er als volgt uit. Iedere dinsdagochtend is er tennis je fit en sport & spel. Tennis je fit start om 09.00 uur en is om 10.15 uur afgelopen. Wandelen & Skills start om 10.45 uur en is om 12.00 uur afgelopen. Na een beweegactiviteit is er koffie en thee in de kantine. Alle programma’s bestaan uit een warming-up, spelvormen, de beweegsport en een cooling-down.

Op donderdagochtend is er Sport & Spel en Wandelen & Skills. Sport & Spel start om 09.00 uur en is om 10.15 uur afgelopen. Daarna wordt er een kop koffie of thee gedronken in de kantine. Wandelen & Skills start om 10.45 uur en is om 12.00 uur afgelopen. Het beweegprogramma bestaat uit een warming-up, spelvormen, de beweegsport en een cooling-down.

De activiteiten zijn onderdeel van een uniek beweegprogramma dat is ontwikkeld door Stijn Koolschijn. Het is laagdrempelig en iedereen kan deelnemen. Wel is het beweegprogramma afgestemd op senioren van 60 jaar of ouder. De beweegactiviteiten worden als middel ingezet om verschillende vaardigheden te trainen. Alle beweegactiviteiten zullen bij V.L.T.C. aan de Westelijke Oude Aaltenseweg 2 worden aangeboden.

Foto: Gelders Post