Van maandag 13 december tot en met zondag 23 januari is de GGD Noord en Oost Gelderland tijdelijk terug in de Hanzehal, aan de Fanny Blankers-Koenweg 2 in Zutphen. Je kunt hier 7 dagen per week van 8.00 – 19.30 uur terecht voor je coronavaccinatie of voor meer informatie. Dat meldt de GGD op haar website.

Je kan in de Hanzehal in Zutphen terecht voor de 1e, 2e en 3e prik en als je aan de beurt bent ook voor de boostervaccinatie. Voor de eerste of tweede prik kunnen mensen zonder afspraak langskomen. Let op dat er tenminste 21 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten en bij Moderna moeten er 28 dagen tussen zitten. Je kunt de 1e of 2e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik en de derde vaccinatie is alleen voor patiënten met een afweerstoornis. Ook voor meer informatie en antwoorden op vragen mag iedereen langskomen.

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties. Er wordt bij de oudste ouderen gestart. De boostervaccinatie krijg je alleen op afspraak als je geboortejaar aan de beurt is, 6 maanden na je eventuele laatste coronavaccinatie óf 6 maanden na je laatste besmetting met corona en twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik. Hoe je een afspraak maakt, lees je in de uitnodigingsbrief van de GGD. Vergeet niet de uitnodiging voor de boostervaccinatie, een ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen bij een bezoek aan de vaccinatielocatie.

Foto: ggdnog.nl