Gezellig samen uit eten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom start Voedselbank Doetinchem op 17 oktober een nieuwe actie: “Bordje Erbij”. Horecabedrijven die Voedselbank Doetinchem sponsoren krijgen van hen het “Bordje Erbij”-keurmerk om te laten zien dat zij zich inzetten voor mensen die het wat minder breed hebben. Ze zijn te herkennen aan een sticker.

Mensen die regelmatig een hapje buiten de deur eten kunnen nu kiezen dit te doen bij een gelegenheid die lid is van “Bordje Erbij”. Op deze manier eet je nooit alleen en weet je dat je helpt een bordje erbij te zetten voor iemand die dat hard nodig heeft. Verschillende eetgelegenheden hebben zich al als sponsor aangemeld en naar verwachting zullen er nog vele volgen. De actie start op 17 oktober, de dag van de armoede.

Voedselbank Doetinchem heeft, net zoals iedereen, te maken met stijgende exploitatie kosten en een groeiend aantal klanten. Met de inkomsten van deze actie kunnen deze kosten (deels) bekostigd worden. Het laatste wat de Voedselbank wil is om klanten te weigeren vanwege een gebrek aan inkomsten.

Foto: Voedselbank Doetinchem