De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe voortgezet onderwijs (VO) school aan de Almenseweg in Vorden krijgen steeds meer vorm. Vorige week kwam de aankoop van de benodigde grond voor de bouw van de school van de projectontwikkelaar rond. Het betreft een perceel van 2 hectare. Met deze aankoop is een belangrijke stap gezet voor de bouw van de nieuwe school van Het Kompaan.

De andere gronden op de locatie, die zijn aangewezen als principe locatie voor woningbouw, blijven in eigendom van de ontwikkelaar. Dit is een apart project en wordt later opgepakt. Op 20 oktober besprak de raad verschillende bestemmingsplanvoorstellen. Onder meer de wijziging van het bestemmingplan voor het perceel van de nieuwe VO-school. Deze ging van agrarisch naar bestemming maatschappelijk, verkeer en natuur. De raad stemde hiermee in.

Verder wordt op dit moment hard gewerkt aan het uitwerken van het definitieve ontwerp van de school en het buitenterrein. Hierover komt meer informatie, zodra dit gereed is. Het Kompaan en de gemeente Bronckhorst bouwen aan een mooie toekomst voor het onderwijs in Bronckhorst. Met de nieuwbouw willen ze het voortgezet onderwijs in de gemeente Bronckhorst behouden en een impuls geven. Met het nieuwe onderwijsconcept in de school zoekt het Kompaan ook een nauwe samenwerking met verenigingen en ondernemers die bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren en hun duurzame verankering in onze samenleving.

© Foto: Kompaan College