De voorbereidingen van de kermis in Gaanderen zijn weer in volle gang. Van 9 tot en met 12 september wordt er weer flink uitgepakt door middel van een programma voor jong en oud. Dit gaat om muziek in de feesttenten, het vogelschieten en vogelknuppelen, de rondgang door het dorp met de schutterij en voor de jeugd is er een heuse mini playbackshow.

De heren Jan en Mike van de kermis in Gaanderen waren maandag avond te gast in de studio en vertelden over het programma. ”Het is een meer dan gevarieerd programma voor jong en oud” laat Jan Kuiperije weten. Hij zet zich al heel wat jaren in voor de kermis en is blij dat het ieder jaar nog zo’n succes mag zijn. Op de vrijdagavond wordt er aan de zieke mensen gedacht. ”Een ieder die door ziekte niet naar de kermis in Gaanderen kan komen bezorgen wij een leuke attentie om zo toch de kermis mee te beleven” vult Mike aan.

De organisatie is in handen van een kermiscommisie van acht personen. Verder zijn er in het weekend van de kermis vele vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken. Zo zijn er meer dan zeventig vrijwilligers die bardiensten draaien. De kermis heeft dit alles in eigen beheer. Het complete programma en informatie over kaartjes is te vinden op de website van kermis Gaanderen.

Hieronder vindt je het interview die Jeffrey van Londen had met Jan en Mike. Daarin vertellen ze uitgebreid over het programma wat de kermis in Gaanderen te bieden heeft:

© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen