14 september heeft de politie een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen in een woning aan de Maurits Prinsstraat in Dinxperlo. De drugs zijn door de politie in beslag genomen en worden vernietigd. Het betreft een huurwoning van de Woonplaats en daarom is volgens beleid van de Woonplaats het huurcontract met de betrokkene opgezegd. De verdachte is inmiddels vertrokken, maar loopt nog een strafrechtelijk onderzoek door de politie en het OM tegen de verdachte.

Inmiddels is de huur met de verdachte opgezegd en woont deze niet meer in de woning en vanuit dat opzicht heeft de burgemeester besloten deze woning niet te sluiten. In tijden van woningnood is het niet wenselijk dat een woning onnodig lang leeg staat. De gemeente heeft geconstateerd dat de rust en veiligheid in de buurt weer is teruggekeerd en daarom kan de woning weer worden ingezet.

Wanneer een woning wordt gebruikt voor hennepteelt of drugshandel, dan heeft de burgemeester de bevoegdheid om deze voor een periode van drie maanden te sluiten in het kader van de aanpak van drugscriminaliteit.

© Foto: RTV Ideaal (archief)